Begeleiding/Behandeling

Cognitieve gedragstherapie

Het doel van cognitieve gedragstherapie is dat gedrag verandert, doordat je anders leert denken. Hierbij is het gevoel ook van belang. Gedragstherapie betekent dat je gedrag, je manier van leven verandert door de behandeling. De manier van denken heeft invloed op gedrag en het gevoel. Je leert hoe je bepaalde dingen in je manier van leven kunt veranderen. Daardoor ga je je beter voelen.

Mindfulness

“Bewust aanwezig zijn in het hier en nu, zonder te oordelen “.

Er wordt veel van kinderen en jongeren verwacht in hun leven. Waarbij ze vaak ervaren het druk te hebben. Er gebeuren veel leuke en spannende dingen waarbij er ook veel verandert. Ook wordt er vaak veel verwacht op het gebied van presteren en digitale middelen vragen op het gebied van prikkelverwerking veel van het brein. Met mindfulness kan een rustpunt gecreëerd worden in de drukke bezigheden, de focus kan liggen op contact met jezelf maken en ontspanning. Mindfulness leer je om te gaan met de wereld van gedachten, gevoelens in je lijf en de emoties.

(Gedrags)Observatie in het gezin en/of op school

Het kan voorkomen dat een observatie nodig is om een goed beeld te krijgen van het gedrag van jouw kind. Deze observatie kan in het gezin plaatsvind en als ook in de klas. Hierbij zal naar specifieke gedragingen gekeken worden en duurt ongeveer 60 tot 90 minuten.

Ouderbegeleiding

“Samenwerken met ouders ” is hierin de rode draad.

 Ouderbegeleiding richt zich onder meer op inzicht krijgen in de problemen van het kind (psycho-educatie), opvoedingsondersteuning en ondersteuning bij het verwerken en accepteren van de problematiek.

Coaching

Door gebruik te maken van coaching zal een kind meer zelfvertrouwen kunnen ontwikkelen en zich verder ontwikkelen op een manier die past bij de ontwikkelingsfase waarin het kind zich bevindt.

Advisering/Consultatie

Even meedenken in een (complexe) situatie!

Voor (pleeg)ouders, scholen, gezinshuizen, CJG’s en instanties ben ik beschikbaar voor consultatie en advisering.

Wil jij weten waarmee Keiki coaching kan helpen? Contacteer Keiki coaching dan nu via de contact pagina.

Kwaliteit

Als orthopedagoog ben ik geregistreerd in het Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) en lid van de Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen (NVO). Ook ben ik geregistreerd als cognitief gedragstherapeut i.o. bij VGCT.

Contact gegevens

Tel: (+31)6281 300 16

Email: info@keikicoaching.nl

KvK: 68394837

Vestigingsnummer: 000036840785